dinsdag 2 juni 2020

Gaia tanktop in een 'Rachel stofje'



Dit stofje kocht ik een tijd geleden al bij Mamarieke, het was een couponnetje, dus ik moest later maar bekijken wat ik er nog van kon maken. En wat heb ik dit lapje vaak in mijn handen gehad om er een shirt/top van te maken, en iedere keer bleek weer het lapje te klein voor het patroon dat ik wilde gebruiken.... (een echt 'Rachel stofje' dus😉)

 
Tot ik laatst weer eens een aantal PDF patronen, die ik de afgelopen tijd had verzameld, op A0 formaat liet afdrukken en het patroon van de Gaia tanktop van Sinclair patterns weer tegenkwam. En alweer had ik gelijk dit stofje in mijn hoofd bij dit patroon. En, hoera, deze paste wél uit mijn lapje😃! Met wat puzzelen en meten, kreeg ik het zelfs voor elkaar om het dessin precies te laten doorlopen bij de naad midden achter (onder de 'keyhole'), bij de zijnaden en zelfs de stof voor de afwerking heb ik alles precies kunnen uitlijnen en loopt links en rechts symmetrisch! Daar word mijn innerlijke contol freakje natuurlijk helemaal zen van😇.


Het patroon heeft een paar verschillende opties voor de afwerking van de onderkant, ik koos voor de 'curved hem'. Ik had nog nooit zo'n ronde zoom gemaakt en vind het een leuk effect (wel een stukje lastiger dan een gewone rechte zoom). De patronen van Sinclair komen in verschillende lengte maten, ik maakte die voor de kortste lengte (ik ben maar amper 1.60m) en heb verder niks aangepast. En ik ben tevreden over de pasvorm.
Voor een volgende versie zou ik misschien de midden achter naad iets innemen, vanwege mijn holle rug, maar vanwege het dessin dat ik zo netjes kon laten doorlopen in de naad, koos ik ervoor om dit bij deze versie niet te doen. 
(Met dank aan jongste zoon die voor fotograaf wilde spelen😘).


Stof: coupon van Mamarieke

2 opmerkingen: