dinsdag 26 november 2019

Samen naai dag bij Mamarieke


Afgelopen zaterdag was ik samen met Claudia (van de fb groep 'naaien met pdfpatronen') uitgenodigd voor een samennaaidag bij Mamarieke (je weet wel van al die leuke stofjes en naai benodigdheden). Het is een stukje rijden, dus dat betekende vroeg op.
Omdat ik in de gelegenheid was om het één en ander voor te bereiden, tekende ik voor onze jongste een Velocitas hoodie (hij is namelijk hard aan nieuwe kleren toe). Vanwege zijn gespierde spijker gehalte tekende ik maat 122, die ik verlengde naar een maat 140.


(Op deze foto komen de kleuren van de jogging- en boordstof het beste tot hun recht. De kleur is erg lastig mooi op de foto te krijgen namelijk.)

Ik had een mooie dikke, donker petrol kleurige joggingstof liggen waar ik een hele set voor hem van wilde maken. Ik vond er zelfs een mooie bijpassende boordstof bij (ik had eigenlijk niet gedacht dat ik zo'n mooie combi zou vinden, omdat de joggingstof geen gebruikelijke kleur heeft). Ik vind dat de Beatum bikerpants mooi bij de hoodie past, dus die ik printte uit en tekende daar maat 128 en ook die verlengde ik naar maat 140. (Beide patronen zijn van Sofilantjes.)


De broek heeft steekzakken voor, en achter zitten er zakken tussen de rugpas en het achterpand. 

Ik sneed allebei de patronen ook vast uit de stof, zodat ik de kniptafel bij Mamarieke vrij kon houden voor de andere dames, voor als zij niet in de gelegenheid zouden zijn om voor te bereiden.
Ik koos ervoor om de hele set in dezelfde kleur/stof te maken, maar wel met het idee van een 'colorblock-effect'. Ik stikte bepaalde delen door met de drievoudige stiksteek (die gaat 2 steken naar voor, 1 steek naar achter): de kniestukken van de broek; en boven- en onderaan het bovendeel van de mouwen en het driehoekige deel van het voorpand van de hoodie, steeds 6 rijen stiksels onder elkaar.De eerste poging om de kniestukken van de broek door te stikken mislukte (iets met perfectionisme en stiksels die links en rechts niet helemaal symetrisch waren😉...). Ik had meer dan genoeg stof, dus sneed ik de kniestukken nog eens uit en de tweede poging lukte gelukkig wèl symetrisch. 
Het patroon van de broek schrijft voor dat je de kniestukken voert, als je die doorstikt (met een dunnere stof). Ik ga ervan uit dat dat is zodat de stiksels niet tegen de huid schuren, dus voerde ik ook dat bovendeel van de mouwen en het driehoekige deel van het voorpand van de hoodie dat ik doorstikte.
In al dat doorstikken ging trouwens behoorlijk wat garen zitten, al met al jaste ik er een heel klosje garen doorheen! Voor het allerlaatste stiksel dat ik zaterdag maakte, moest ik zelfs een andere kleur garen op mijn spoeltje gebruiken omdat ik het anders niet redde😅...
Ik zette verder beide kledingstukken met de lockmachine in elkaar, behalve de zakken van de broek en de hals van de hoodie en al het doorstik werk, die deed ik op de naaimachine.Meneer koos zelf de stof voor de voering van de capuchon, hij wilde die graag gevoerd hebben met de boordstof (daardoor had ik alleen nèt niet genoeg boordstof over voor de tailleband van de broek, dus die heeft nu een tailleband van de joggingstof)
Als extra detail naaide ik voor de sier kant-en-klare nestels voor op de capuchon. (Ik ben fan😊! Ik ben namelijk niet zo goed in het bevestigen van nestels en met het stukje skai leer van de kant-en-klare versie staat het ook nog eens extra stoer, het geeft net wat extra's vind ik) Het was echt een super gezellige dag en tussen het kletsen door was iedereen ook nog eens productief😏!
Ik kreeg de hele set af (op mijn logo na, dat naaide ik er de volgende dag thuis op, kon zoonlief fijn zelf kiezen waar hij mijn labeltjes wilde hebben).
Ik had zelfs nog tijd over en omdat ik voor de zekerheid nog een extra project had voorbereid en meegenomen, kon ik ook daar nog een flink stuk van af krijgen en ook dat kwam de dag erna helemaal af. Wat dat voor project was, kan ik alleen nog niet zeggen... dat komt in één van mijn volgende berichten😀.

2 opmerkingen:

 1. Wat leuk he, zo samen gezellig een dag naaien en dan ook heerlijk meters kunnen maken. Wat een mooie set heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, zoonlief is er echt blij mee.
   En het is idd heerlijk zo'n dag met een paar gezellige dames met dezelfde hobby!

   Verwijderen