maandag 18 april 2022

Heerlijk warm


 Al moet ik er met de de temperatuur van dit weekend niet aan denken om hem te dragen, een aantal weken geleden maakte ik een warme winterjurk voor mezelf. 


Omdat ik zo'n ontzettende koukleum ben, draag ik in de winter het liefst een broek met een dik (schapen)wollen vest in de winter (
met nog een wollen onderhemd en wollen longsleeve eronder graag).


Maar ik houd wel erg van jurken. Deze is daarom dus heerlijk warm, zit lekker en ik voel me er geweldig in. Daarom wil ik dit patroon zeker vaker gebruiken volgende winter. Zodra het weer het seizoen is voor heerlijk dikke joggingstof, trek ik er weer opuit voor nog een paar mooie kleurtjes😊.
Het patroon is de la Silla sweatkleid van Schnittgeflüster. (ik kocht hem ooit via makerist.de, maar ze hebben ook hun eigen site). Het heeft coupenaden in het voorpand en figuurnaden in het achterpand, waardoor het een mooie pasvorm heeft.


De schoudernaden verlegde ik 3cm naar voren (
vanwege mijn naar voren gekantelde schouders), de figuurnaden achter heb ik nog een stuk verder ingenomen en verlengd (vanwege mijn holle rug) en de coupenaden verlengde ik en de punt ervan verlegde ik wat naar onderen, maar volgens de naai juf kan ik ze beter (naast het verlengen) in hun geheel een stukje naar beneden verplaatsen. Iets voor een volgende versie dus😉


Stof en koord: van de markt in Sittard
Nestels op skaileer: MaMarieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten