maandag 7 oktober 2019

Hoera 18 jaar!



Zo'n 2 weken geleden was onze dochter jarig. Met een druk nieuw leven als student aan de andere kant van het land, was er geen gelegenheid om dit groot te vieren, maar uiteraard heb ik wel wat lekkers voor onze chocoholic gebakken. Ik koos voor een super makkelijk brownies recept van Jamie Oliver, dat ik ooit eens in een kookprogramma van hem op tv zag.
(Na mijn denkfout voor de 20e verjaardag van onze oudste, dat ik meende dat een kleinere versie van de appeltaart wel groot genoeg zou zijn voor ons gezin, gebruikte ik nu wel de volledige hoeveelheid van alle ingrediënten😉)

Ingrediënten:



  • 200 gr pure chocolade
  • 250 gr roomboter
  • 200 gr kristalsuiker
  • snufje zout
  • 6 afgestreken eetlepels cacao
  • 5 volle (niet afgestreken) eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 4 grote eieren
  • (bakblik van ongeveer 20x20cm)


Je verwarmt de oven voor op 200 graden.

Je hakt de chocola wat kleiner, daarna doe je alle andere ingrediënten in de keukenmachine (je kunt ook alles direct bij elkaar in de keukenmachine/ hakmolen doen, maar dan loop je de kans dat je nog wel erg grote brokken chocola in je brownies overhoudt. Ik spreek uit ervaring, ahum😅)
Als je geen keukenmachine hebt, geen paniek, dan hak je eerst de chocola in kleine brokjes (de boter kun je dan van te voren even smelten) en roer je daarna met de een lepel alle overige ingrediënten goed door elkaar, mèt de chocola. 



Het geheel ziet er dan ongeveer zo uit.
Verkreukel een vel bakpapier en maak het een klein beetje vochtig (dit zorgt ervoor dat je het bakpapier makkelijker tot in de hoekjes van de vorm kunt leggen). Dan verdeel je het beslag in de vorm en strijk je het een beetje glad.



Dan gaat het zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Dit is een recept voor de echte chocoholic: het is bij dit recept juist de bedoeling dat de brownies in het midden nog lekker zacht en kleverig blijven!
Dat maakt het alleen wel wat tricky, want je kunt dus niet met een prikker kijken of hij netjes gaar is, zoals bij een normale cake: de prikker hoort er hier namelijk niet droog/ schoon uit te komen...
Maar als de brownies mooi droog zijn aan de bovenkant, zit je waarschijnlijk wel goed😉.



Eet smakelijk en geniet ervan, hebben wij tenminste wel gedaan😊!

2 opmerkingen:

  1. Dit heb ik niet gelezen 🙈.... 😂

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit zijn idd van die recepten die je vooral niet te vaak moet maken, uit zelfbescherming;-)

      Maar volgens mij kan hij ook prima met glutenvrij meel gemaakt worden en bakpoeder ipv gewoon zelfrijzend bakmeel:-)

      Verwijderen